HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Az egyetemisták mumusa, avagy a Vizsgaidőszak
[ 2017.05.09 ]
Hamarosan úrrá lesz, a fiatalokon a pánik. Kezdetét veszi egy újabb vizsgaidőszak. Nyitástól zárásig a könyvtárban, vagy éppen a TIK-ben görnyedni az adott vizsgára készülve. Amikor annyi kávét iszol egy nap, hogy azon gondolkozol, hogyan lehet, hogy még nem kaptál koffeinmérgezést?


Megkérdeztem néhány egyetemista társamat, hogy ők, hogyan szoktak felkészülni egy vizsgára, hol szeretnek jobban tanulni és van-e valamilyen bevett módszerük a stressz levezetésére.

Kriszti- JGYPK

Igazából, ha nagyon húzós a tárgy, csak akkor készülök, de akkor reggeltől estig. Konkrétan nem eszek, csak pár falatot egy hétig. Általában a konyhában ülve szoktam tanulni, mert ott kényelmes írni, kihúzni a lényeget. Próbálok ilyenkor este kikapcsolódni kicsit, és normálisan pihenni. Amikor nem fontos a vizsga, előtte estig húzom, vagy inkább el se olvasom, majd rájövök, hogy semmit nem tudok, és utána se tanulok. Aztán általában megbukok, utána felkészülök nagyjából, és menni szokott. Stressz levezetésére a szexet használom - már bocsánat, de tényleg.

Zsófi- ÁOK

Nekem elég húzósak szoktak lenni a vizsgaidőszakaim. Nagyon nagy az anyag mennyiség és sokat is kell tanulni. Ilyenkor általában reggel leülők és estig-éjszakáig fel sem állok, csak ebédelni. De azért a megfelelő mennyiségű alvásra próbálok odafigyelni, meg, ha van, időm elmegyek pl. futni. Nekem minden vizsga előtt fontos, hogy még egyszer egyben átolvassam, átlássam az anyagot. Ha nem olyan nehéz vizsgára készülök, akkor szívesen bemegyek a könyvtárba tanulni, de ha pl. szigorlatra tanulok, akkor otthon, egyedül tudok legjobban koncentrálni. Ilyenkor még a legkisebb zaj is zavarni szokott…hmm. Nem igazán vagyok stresszes szerencsére, ha mégis izgulnék kicsit, akkor elmegyek futni vagy alszom egy órát.

Heni- GYTK

Hát nálunk minimum 1 hét kell egy vizsgára felkészülni, olykor jóval több. Tanulni leginkább otthon szeretek, de a kollégiumban is megoldom. Stresszt levezetni futással szoktam illetve ilyenkor már elkezdem szedni a Magne B6-ot, hogy az idegességet csökkentsem.

Enikő-TTIK

Felkészülni általában úgy szoktam, hogy megtervezem először, melyik vizsgát mikorra rakom, és mennyi időt kell ráfordítani. Általában 1 tárgyra 3-4 nap alatt készülök fel. Inkább otthon szeretek jobban tanulni, de a vizsga előtti este inkább már a kollégiumban, és az utolsó este általában olyan hajnal 3-4-ig nyomom. Nekem a módszerem az, hogy hangosan tanulok, általában olyan délután 2-től hajnal 2-ig, aztán meg minimum 10-ig alszok. A stressz levezetésre nincs módszerem, általában csak sírok egy sort.

Sikeres vizsgaidőszakot kíván a Hökkentő Szerkesztősége!
 

Kovács Nikolett Jennifer
Képek forrása:
http://eduline.hu
https://lapozz.wordpress.com/
 

<< vissza
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS