HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
22. Őszi Kulturális Fesztivál
[ 2017.10.03. ]
Tegnap kezdetét vette a 22. Őszi Kulturális Fesztivál amelynek megnyitója nagyon magas színvonalra sikeredett: az egész rektori épület fesztiválszínekbe öltözött. Nem mindennapi látvány volt, viszont annál inkább szemet gyönyörködtető. A fesztivál október elsejével indult és egészen november 10.-éig fog tartani.
 
Az egy hónapon át tartó rendezvénysorozat célja, hogy az egyetemen működő művészeti csoportok és művészi ambíciókkal rendelkező hallgatók mellett neves előadó- és alkotóművészek mutatkozhassanak be Szeged közönsége előtt. Igyekeznek a szervezők a programsorozatot évről-évre úgy összeállítani, hogy lehetőség szerint minél szélesebb kultúrkörből merítsenek, és minden korosztályt, érdeklődési kört kielégítsenek. A rendezvények minden érdeklődő számára nyitottak, és többnyire ingyenesen látogathatók.

Több mint kétszáz igényes program, komoly-, könnyűzenei vagy dzsesszkoncert, fotó- és képzőművészeti kiállítás, izgalmas színházi produkció, konferencia várja az érdeklődőket. Újraindul a „Vers délben” sorozat is, melyen minden hétköznap délben egy-egy költeményt mondanak el az egyetem és a város polgárai az egyetem Dugonics téri épülete előtti Szent-Györgyi Albert szobornál.
Az idén húszéves kulturális iroda által összeállított fesztiválon bemutatkoznak az egyetemi csoportok, a tehetséges hallgatók, oktatók, egyetemi dolgozók csakúgy, mint azok az országosan ismert művészek, akik között többen is valamilyen módon kötődnek Szegedhez vagy az SZTE-hez.
                                                                                                                                                             


                                                                                                                                                                                   Farkas Petra
 
 

Forrás: http://www2.u-szeged.hu/okf/ 
            https://www.programturizmus.hu/ajanlat-oszi-kulturalis-fesztival-szeged.html
 


<< vissza
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS