HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
7. Mozinet Filmnapok
[ 2017.10.18 ]
2017. október 20-23. között immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre a mozinet filmnapok, mely során a közönség megtekintheti a világ filmtermésének krémjét, jóval a hivatalos hazai mozibemutató előtt. 
 
Ez évben a Cannes-i, Velencei és a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál programjából tekinthetünk meg jó néhány filmet, többek között a sokak által várva várt Életrevalók rendezőinek új filmjét, az Eszeveszett esküvőt. 
 
A 7. Mozinet Filmnapokhoz a következő mozik csatlakoztak:
 
- Budapest: Puskin Art Mozi
- Békéscsaba: Center Mozi
- Debrecen: Apollo mozi
- Győr: Rómer Ház
- Kecskemét: Otthon Mozi
- Miskolc: MÜHA Művészetek Háza Miskolc
- Nyíregyháza: Krúdy Art Mozi
- Pécs: Apolló Mozi
- Szeged: Belvárosi Mozi
- Szentendre: P'Art mozi
- Szolnok: TISZApART MOZI
- Szombathely: AGORA-Savaria Filmszínház
- Tapolca: Tapolca Városi Mozi
- Veszprém: Agóra Veszprém Városi Művelődési Központ
 
5 olyan film van amelyet még a premier előtt láthatnak az érdeklődök, ezek közé tartozik az Oscar-díjra jelölt Andrej Zvjagincev felkavaró drámája, a „Szeretet nélkül”, a „Megtorlás”, ami egy kegyetlen bosszúfilm Guy Pearce és Dakota Fanning főszereplésével, továbbá a „Fortunata”, amely a Cannes-i Filmfesztivál Un Certain Regard szekciójában Jasmine Trinca számára egy legjobb színésznő díjat hozott magával. De ne felejtkezünk el Pierre Lemaitre regényének adaptációjára, egy nagyszabású, drámáról, a „Viszontlátásra odafönt”-ről, illetve a már említett „Eszeveszett esküvő” is a premier előtti vetítések közé tartozik.
 
Az idei év nagy magyar sikerfilmjei közül három is helyet kapott a mozivásznon, továbbá számos korábbi Mozinetes filmeket is lehetőségünk lesz bepótolni. Ha mindez nem lenne elég, a vetítéseket kiegészítik a szervezett beszélgetések, közönségtalálkozók és sok más színes program, melyekről az esemény hivatalos Facebook oldalán tájékozódhattok:
 
Kép: Internet

Fáczán Krisztián


<< vissza
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS