HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Érdemes nyelvvizsgázni
[ 2017.11.07 ]
A következő év januárjától ingyenes lesz az első nyelvvizsga, de azért néhány feltételre oda kell figyelni, ugyanis nem mindegy milyen nyelvből.
 
  A Kormány határozata szerint 2018. január 1-jétől akár 35 ezer forintos támogatást is kaphatnak azok a 35 év alattiak, akik 2018-ban szerzik meg első közép- vagy felsőfokú nyelvvizsgájukat. A rögzített nyelvek : angol, német, francia, olasz, orosz, spanyol, nemzetiségi nyelvek, latin, portugál, arab, héber, japán, kínai, holland, finn nyelvből tett vizsga árát lehet visszaigényelni. Sikeres: a) komplex középfokú (B2) nyelvvizsgát, vagy ezzel egyenértékű emelt szintű idegen nyelvű érettségi vizsgát, b) vagy komplex felsőfokú (C1) nyelvvizsgát kell tenni. A támogatás az alapfokú nyelvvizsgákra nem vonatkozik. 
 A támogatás mértéke az érvényes kötelező legkisebb munkabér (minimálbér) 25%-ának megfelelő összeg. A minimálbér jövőre 138 ezer forint lesz, ennek a negyede, vagyis 34 500 forint jár vissza a nyelvvizsga díjából.
2020-tól azok a végzős középiskolások kerülhetnek be a felsőoktatásba akik rendelkeznek B2-es, vagyis középfokú vizsgájuk van vagy emelt szintű érettségijük van.
 
Forrás:www.kormány.hu
 
 Készítette: Miklós Dóra

<< vissza
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS