HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Cimkék Bájital
A kínai konyha [ 2019.03.06 ]
A Föld legnépesebb és egyik legnagyobb területű országa, mely tengerek és bolygónk legmagasabb hegységei között terül el. Csakúgy, mint más országok esetében, a kínai konyhaművészetre is hatással volt a terület földrajza, történelme és az itt élők kultúrája.
Érdekel >>
A görög konyha [ 2019.02.26 ]
Ezernyi sziget, síkságok és magashegységek, a világ tizenegyedik leghosszabb partvonala, ebbe a rendkívüli múlttal és csodás természeti adottságokkal rendelkező országba vezet következő kulináris kalandunk. Ez az ország pedig nem lehet más, mint Görögország.
Érdekel >>
A mexikói konyha [ 2019.02.20 ]
Sorozatunk következő részében egy másik kontinensre vezet virtuális utunk, hogy röviden ismertessük a mexikói konyha pár fontosabb jellemzőjét, illetve a Szegeden található mexikói ételeket is kínáló éttermeket.
Érdekel >>
A francia konyha [ 2019.02.12. ]
Következő cikksorozatunkban a világ különböző főzési és étkezési szokásait szeretnénk bemutatni, illetve az adott konyha szegedi képviselőit sorolnánk fel. Első alkalommal a francia konyha kerül terítékre :)
Érdekel >>
Péntek 13. – A balszerencse napja [ 2018.04.13. ]
Péntek 13. Egy legenda szerint, onnan ered a babona, hogy 1307. október 13-án (péntek) a francia király tömeges letartóztatási parancsot adott ki a templomos lovagok ellen.
Érdekel >>
Filmkritika – Éjszakai játék [ 2018.04.06. ]
„Néhány házaspár hetente egyszer találkozik. A cél ártatlan mulatság: játszanak és élvezik. Ám az egyik este nem a tervek szerint zajlik. A játék komolyra fordul – valami nagy baj történik. De ők nem hagyják magukat, hiszen azért érkeztek, hogy jól érezzék magukat, ráadásul a rejtvényfejtésben is sok tapasztalatuk van: elhatározzák, hogy maguk oldják meg a titokzatos bűntényt.”


Érdekel >>
Voldemort: Az örökség eredete [ 2018.03.27 ]
Voldemort. Sötét Nagyúr. Ő, akit nem nevezünk nevén. Tom Rowle Denem. Sokak számára biztos ismerősen hangzik mindez, hiszen ma már a Harry Potter igazi klasszikusnak számít. A sorozat főhőse egy fiatal varázsló, akinek a küldetése, hogy megküzdjön minden idők legnagyobb sötét mágusával. Senki sem születik gonosznak. Vajon, hogyan lett egy árva gyermekből maga a sötétség? Voldemort: Az örökség eredete című rajongófilm, erre ad választ nekünk. 

 
Érdekel >>
Készítsd magad! [ 2018.02.19. ]
Rengeteg nőt foglalkoztatnak a különféle szépség praktikák, viszont manapság egyre elterjedtebb az otthon elkészíthető arcmaszkok, arcpakolások, krémek, mint a készen kapható kozmetikum szerek. Nemcsak, hogy tudjuk mi kerül az arcunkra, sokszor olcsóbban is kijöhetünk, hogyha saját kezűleg rakjuk össze a keverékeket, mintha boltban megvásárolnánk azokat.
Érdekel >>
Valentin nap? Mégis minek - párok válaszolnak [ 2018.02.16. ]
Már csak pár nap és hazánkat is ellepi a számos szerelmes pár, melyek szebbnél szebb és drágábbnál drágább ajándékokkal lepik meg egymást szerelmük jelképeként. Igaz a Valentin nap nem magyar hagyomány mégis a 90 es évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban mind a fiatalok mind az idősebbek körében. 
Érdekel >>
Modern kori pszichológusok [ 2018.02.13 ]
Miért van az, hogy jó érzéssel jövünk ki a fodrásztól, kozmetikustól, manikűröstől? Azon kívül, hogy csodás hajkoronát, új körmöket kaptunk, emellett fel is frissülünk. Szellemileg és lelkileg is kipihentebbnek érezzük magunkat, pedig csak egy-két órát voltunk a szalon falai között. 
Érdekel >>
Valentin nap? Mégis minek - párok válaszolnak [ 2018.02.14 ]
  Már csak pár nap és hazánkat is ellepi a számos szerelmes pár, melyek szebbnél szebb és drágábbnál drágább ajándékokkal lepik meg egymást szerelmük jelképeként. Igaz a Valentin nap nem magyar hagyomány mégis a 90 es évek óta egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban mind a fiatalok mind az idősebbek körében. A Valentin nap megünnepléséről több különböző vélemény is létezik. 
Érdekel >>
Mozi ajánló [ 2017.10.26. ]
Egyetemi hallgatóként számos programot szervez nekünk az egyetem és ezeket sokkal kedvezőbb áron tudjuk megtekinteni. Ilyen a mozi is. 

Érdekel >>
Halloween [ 2017.10.24 ]
Már itthon is divattá/hagyománnyá vált a halloween de sokan nem is tudjuk, hogy tulajdonképpen mi is ez? Minek kell tököt faragni, és ijesztően felöltözni?
 
Érdekel >>
Szegedi PaprikaShow és Chili Weekend 2017 [ 2017.10.10. ]
Idén októberben ismét megrendezésre kerül Szegeden a PaprikaShow és a Chili Weekend. Az esemény október 13-15 között zajlik a Széchenyi téren. A chili mellett számos streed food bódé is helyet kap, a kellemes lakmározás után pedig az élő koncertek biztosítják a talpalávalót.
Érdekel >>
Mitől „tökéletes” a nő? [ 2017.09.27. ]
 Mindenki szeretné a legtöbbet kihozni magából és kapcsolatából azért, hogy boldog lehessen. Ezért hajlandóak vagyunk bármit megtenni: odafigyelni a külsőnkre ezért edzőterembe járni, új ruhákat vásárolni, közös programokat szervezni. Minden férfi máshogy képzeli el a „tökéletes” nőt, hiszen tökéletes emberek nem léteznek.
Érdekel >>
Bor Tér Szeged, 2017 [ 2017.09.11 ]
A napfény városában immáron hetedik alkalommal kerül megrendezésre a Bor Tér ahol a legkiválóbb szakemberek hozzák el borkülönlegességeiket a nagyérdeműnek. A Bor Térnek idén is a Dóm tér ad otthont, megannyi kézműves kiállítónak és koncertnek egyetemben. 
Érdekel >>
JOY-Napok [ 2017.05.11 ]
Elérkezett a hölgyek számára már nagyon várt JOY napok ideje, Május 12-13-14.közt, közel 2000 üzletben akár 15-50%-os kedvezménnyel várják a vásárlókat.
Érdekel >>
Szegedi finomságok [ 2017.05.10 ]
Eőször Algyőn árusították, de Szegeden is megjelent az egyik legcsábítóbb nyári finomság, a kürtőskalács fagyi. 
Érdekel >>
Amikor a játék komollyá válik - filmkritika [ 2017.05.10. ]
 A terítékre kerülő filmet Francis Veber írta és rendezte, akinek már sokadik alkotását jelentette az 1998-ban (Magyarországon 1999) megjelent Dilisek vacsorája. Már a címe is utal a film stílusára, egy kőkemény komédiáról van szó, 80 perces játékidővel.
Érdekel >>
Miért ilyenek a mai fiatalok? [ 2017.05.09. ]
 Sajnos igaz a mai fiatalokra, elvárják, hogy megdicsérjék őket, közben semmit nem tesznek azért, hogy előrébb jussanak. Nem érdekli a társadalom őket, magamutogatóak, nagyképűek, tiszteletlenek az idősekkel szemben, képtelenek felismerni mások érzéseit, a sajátjukat mindig előrébb valónak érzik és semmi más nem fontos számukra csak az, hogy folyamatosan a telefont bújják.

Érdekel >>
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS