HÖKKENTŐ 2015. nyári szám
Hökkentő kártya regisztráció
Hol szeretsz leginkább bulizni?
Az év diákújsága
Ötletláda
Mappa
The Expanse - A Térség
[ 2019.03.06 ]
Megannyi középszerű, túlgondolt és erőltetett tudományos-fantasztikus sorozat után a Syfy csatorna 2015 decemberében levetítette a The Expanse első epizódját, mely kis túlzással az első értékelhető sorozatuk a Battlestar Galactica óta. Az eddig három évaddal jelentkező széria a közelmúlt legjobb televíziós űr sci-fije.
Érdekel >>
Zenei albumajánló - 2019. 03. 04.
[ 2019.03.04 ]
Ajánlónk következő kiszemeltjei egy könnyed pop-rock album és egy varázslatos new age szerzemény. Mando Diao – Give Me Fire!, Jordan De La Sierra ‎– Gymnosphere: Song Of The Rose.
Érdekel >>
Bosch - Vagy mindenki számít, vagy senki sem
[ 2019.02.27 ]
Az előző héten egy pörgős és vicces nyomozós sorozatot, amely a jól bevált egy rész egy ügy sémát használja, mutattunk be. Most egy teljesen ellentétes tulajdonságokkal rendelkező bűnügyi sorozat következik, mely tíz részes évadaiban egy, vagy több párhuzamosan futó ügy megoldását követhetjük figyelemmel.
Érdekel >>
Zenei albumajánló - 2019. 02. 25.
[ 2019.02.25 ]
Harmadik alakommal jelentkezünk zenei albumajánlónkkal, melyben a zeneművészet végtelen univerzumába szeretnénk bevezetni az olvasókat, vagyis inkább csak néhány kiindulópontot nyújtani.
Érdekel >>
Halálos fegyver - Rombolunk és (le)lépünk
[ 2019.02.20 ]
Számos lehetőség között válogatva a Fox csatorna 2016 tavaszán úgy döntött, hogy berendeli a Halálos fegyver filmek (Mel Gibson, Danny Glover) alapötletét felhasználó sorozatot ugyanezzel a címmel, majd pár hónappal később, szeptember 21-én sugározták a Halálos fegyver sorozat első epizódját.
Érdekel >>
Filmajánló - Alelnök (Vice)
[ 2019.02.18 ]
Két hónappal az amerikai premier után, csütörtökön (február 21.) a hazai mozik is elkezdik vetíteni Christian Bale színész és Adam McKay író-rendező újabb közös filmjét, az Alelnököt, melyben Richard Bruce Cheney (Dick Cheney) történetét mesélik el.
Érdekel >>
Zenei albumajánló - 2019. 02. 18.
[ 2019.02.18 ]
Ismét két album bemutatása következik. Egymástól teljesen különböznek, minőségben, zenei színvonalban mégis pont ugyanolyanok: kiválóak!
Érdekel >>
Modern család - Egy mese véget ér
[ 2019.02.13. ]
Már egy ideje sejteni lehetett, hogy napjaink egyik legjobb vígjátéksorozata az utolsó epizódjaihoz érkezett, majd az elmúlt hetekben az ABC amerikai csatorna berendelte a széria tizenegyedik évadát és bejelentette, hogy az lesz az utolsó. Így a jelenleg is futó tizedik szezon után egy pár résszel rövidebb, utolsó etap zárja a kedvenc modern családunk történetét, ugyanis az eddig megszokottól eltérően a záró évad mindössze 18-22 részből fog állni.
Érdekel >>
Zenei albumajánló - 2019. 02. 08.
[ 2019.02.08 ]
Visszatérő cikksorozatunkban minden alkalommal kettő albumot szeretnénk ajánlani. Kiválasztáskor mindig igyekszünk figyelni arra, hogy zenei műfajok és stílusok tekintetében a lehető legváltozatosabbakat mutassuk be.
Érdekel >>
Super Bowl: Több mint egy sportesemény
[ 2019.02.06 ]
Magyar idő szerint hétfő hajnalra ért véget az NFL 53. szezonja, melyet idén is a bajnokság döntője, a Super Bowl zárt. A döntőt a New England Patriots csapata nyerte, immár hatodszor, ráadásul mind a hatot a mostani évezredben. Az ellenfél a Los Angeles Rams csapata volt. Az eredmény 3-0-ás félidőt követően 13-3. A döntő MVP-je Julian Edelman lett.
Érdekel >>
Disztópikus vadnyugat, ahol a steampunk szamurájok élnek
[ 2018.05.10. ]
Világunk körülbelül 500 évvel ezelőtt romba dőlt, ám hamvaiból új rendszer éledt, ahol tökéletes összhangban fér meg egymás mellett a Harley Davidson és a szamurájkard. A posztapokaliptikus feudalizmusban virágzik az ópiumkereskedelem és a rabszolgatartás, a hidegvérű gyilkolást pedig tisztelet övezi. Az embertelen világ, a Pusztaság egyik legnagyobb ura pedig egy magyar származású férfi.
Érdekel >>
Nemi erőszakkal az utópiáért – A szolgálólány meséje
[ 2018.05.09. ]
Brutális, gyomorforgató és könnyfakasztó. Második évadához érkezett Margaret Atwood 1985-ös novellájának tévés adaptációja. A 2017-ben indult Bruce Miller rendezésében készült sorozat világszerte hatalmas sikert ért el, hihetetlen realizmusával és kimagasló színészi felhozatalával. A karakterek megszemélyesítésére olyan nagy neveket választottak, mint Elisabeth Moss, Joseph Fiennes és Alexis Bledel.
Érdekel >>
A 40%-os ösztöndíj emelkedés az 40%-kal több szoctámot jelent?
[ 2018.05.08 ]

Immáron több, mint tíz éve, pontosan 2008 óta nem emelkedtek a felsőoktatásban a tanulók juttatásai. Szeptembertől azonban 40%-kal több pénzt fordíthatnak az intézmények a hallgatók szociális helyzetének könnyítésére. De ez pontosan mennyi plusz pénzt jelenthet egy hátrányos helyzetű, gyermekvédelmis, félárva vagy akár nagycsaládos hallgató számára?

Érdekel >>
Egy anonim alkoholista naplója
[ 2018.05.08 ]
Hogyan láthatja egy alkoholista a világot? Mi indíthatja el a folyamatot, amely végeztével létrejön a gyógyulás? Egy passzív féléves egyetemistával beszélgettem. Eredeti nevét nem vállalta, ezért nevezzük Ádámnak. Ádám 24 éves, már több mint 107 napja nem ivott, majdnem 5 teljes éven át fogyasztott minden nap súlyos mennyiségű alkoholt. Lássuk tehát megélt élményeit, függőségének viszontagságait és hogy hogyan lépett rá egy egészségesebb élet ösvényére.
Érdekel >>
Egyetem és depresszió – Nem vagy egyedül!
[ 2018.05.07. ]
Mindenki társaságában akadnak depresszióval és szorongással küzdenek nap, mint nap. Látszólag ugyanúgy élik az életüket, ahogy mások és nem mutatják a külvilágnak min is mennek keresztül valójában. Éppen ezért nagyon nehéz felismerni, ha barátaink, családtagjaink érzelmi válságon mennek keresztül. Cikkemben két típusról lesz szó: depresszió az egyetem mellett, és az egyetemtől.
Érdekel >>
Nagypapa kedvenc portálvetője
[ 2018.05.07 ]
A Rick és Morty egy az Adult Swim gondozásában lévő animációs sorozat. Három évadot élt meg eddig, de a negyedik is úton van. Kitalálói Justin Roiland és Dan Harmon.
Érdekel >>
A belső béklyók letörése – Beszélgetés a szenvedélybetegségekről
[ 2018.05.04 ]
Szegeden egyetemistának lenni meghatározó élmény, mégis – mint ahogy mindennek – ennek is lehetnek hátulütői. Számos fiatal küszködik problémákkal. Vannak, akik önmaguk oldanák meg ezeket. Néhányan félnek, vagy úgy érzik képtelenek tenni ellene. A többiek pedig szakmai segítséget kérnek. A Kiút Alapítvány koordinátorával, Urbán-Szabó Gáborral beszélgettem a szenvedélybetegségekről.

Érdekel >>
Igazi hivatás - egy bűnügyi helyszínelő munkája
[ 2018.05.03. ]
A rendőrszakma alapjai az évek során nem sokat változtak, a kötelék mai napig keres új jelentkezőket és ez még nagyon hosszú ideig nem fog változni. Karrierépítés szempontjából az életpálya-modell alapján kiszámítható, biztos jövőre számíthat az, aki úgy gondolja, csatlakozik.
Érdekel >>
Egyetemisták a gyermekvállalásról
[ 2018.05.02 ]
A gyermekvállalás már évek óta egy igen megosztó téma a magyar nők körében, mind a fiatal, s mind az idősebb korosztályban. Van, aki szeretne és van aki egyáltalán nem szeretne. Van, aki csak úgy vállalna gyereket, ha megkapná a kormánytól a kellő támogatást. Cikkemben a 25 év alatti egyetemista nőket, és a 30-hoz közelebb levő nők véleményét kérdeztem.
Érdekel >>
Bosszúállók: Végtelen háború kritika
[ 2018.04.27 ]
 Mozikban a legújabb Marvel film, a Bosszúállók: Végtelen háború. Grandiózus szereplőgárdájával és a tíz hosszú éve elindított univerzumával ír történelmet. A kritika természetesen spoilermentes.
Érdekel >>
Hökkentő Tévé
Login: 
Jelszó: 
RSS